O nama

Kazališni šalabahter nastao je kao dio projekta Kazalište po mjeri publike, a riječ je o online publikaciji namijenjenoj djeci i mladima te nastavnicima, odgajateljima, pedagozima, roditeljima i svima ostalima koji rade sa skupinama djece i mladih. Šalabahter služi kao uvod u kazališnu umjetnost, podsjetnik na njene poznate i manje poznate pojmove te pomoć pri gledanju predstave i razgovoru/analizi nakon odgledanog.

Trenutno je Šalabahter usmjeren učenicima od 5. r. nadalje, no u budućnosti bismo ga svakako htjeli proširiti na sve ostale dobne skupine. Isto tako, u ovoj je fazi zasnovan na dramskom kazalištu, ali plan je uključiti i druge izvedbene vrste i oblike.

Kazališni šalabahter podijeljen je u tri osnovna dijela: Prije predstave, U kazalištu i Nakon predstave, a svi se njegovi dijelovi stalno mijenjaju i nadopunjavaju.

Projekt je financijski podržalo Ministarstvo kulture i medija RH.

Teatar Tirena je nezavisno kazalište u kojem su tijekom 23 godine postojanja postavljeni brojni autorski projekti s temama koje se tiču djece i mladih. Ciljevi su nam izvrsnost i društvena odgovornost – progovaramo kazališnim jezikom o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraćamo.

Teatar Tirena
Kačićeva 6A
10000 ZAGREB

+385 1 410 0241
+385 95 410 0241
teatartirena@gmail.com